Nuoriso-osasto

Tervetuloa tutustumaan Vainikkalan VPK:n nuoriso-osaston toimintaan!

Meidän osastossamme toimii tällä hetkellä noin. parikymmentä nuorta laajalla 7–16 vuoden ikäjakaumalla. Osastossa keskitymme nuorten kykyjen kehittämiseen ja uusien asioiden oppimiseen. Meillä koetaan onnistumisen ja oppimisen riemua harjoittelun ohessa. Nuoriso-osaston syvin tarkoitus on toimia Vainikkalan VPK:n tukena ja kouluttaa nuorista osaavia jatkajia palokunnan hälytysosastoon.

Nuoriso-osaston harjoituksissa harjoitellaan laajasti eri pelastustoimen alan tehtäviä, kuten esimerkiksi ensiapua, letkuselvityksiä, ja kaluston käsittelyä. Nuorista koulutetaan turvallisten työtapojen kautta ihmishengen pelastajia.

Nuoriso-osaston matkassa pääsee myös osallistumaan alueellisiin palokuntataitokilpailuihin, sekä leiritoimintaan.

Nuoriso-osastoon ovat tervetulleita kaikki ykkösluokkalaisista lähtien. Osastossa voi toimia aina 17-vuotiaaksi saakka. Toimimme Vainikkalan VPK:n paloasemalla, ja kokoonnumme keskiviikkoisin klo 18:00. Harjoitukset kestävät 2 tuntia. Nuoriso-osasto ei kokoonnu koulujen loma-aikoina. Otamme uusia nuoria mukaan toimintaan syksyisin. Toimiminen osastossa on ilmaista.

Mukaan palokuntaan ei tarvitse, kun omat saappaat ja iloisen mielen. Palokunta tarjoaa nuorille muut tarvittavat suojavarusteet!

Yhteystiedot:

Nuoriso-osaston johtaja:
Milla Tujula 
0452772818