Ota yhteyttä

Vainikkalan VPK ry.
Rikkiläntie 38
54270 Vainikkala
vainikkala@vpk.ekpelastuslaitos.fi

Sosiaalinen media

Uusimmat kuvat

NUORISO-OSASTO

Harjoitukset jatkuvat ke 31.8. klo 18 alkaen joka keskiviikko!
Tervetuloa mukaan!


Hälytysosasto

Hälytysosaston tehtävänä on rientää kansalaisten avuksi silloin kun apua tarvitaan. Palokuntamme on tehnyt sopimuksen Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen kanssa siten että ensimmäinen yksikkö lähtee liikkeelle viimeistään 10 minuutin kuluttua hälytyksestä neljällä miehellä sekä 15 minuutin kuluttua lähtee tukiyksikkö (säiliö- tai miehistömkuljetusauto) yhdellä miehellä. Keskimäärin palokunnan ensimmäisen yksikön lähtöön kuluu viitisen minuuttia. Palokunta auttaa tulipaloissa, liikenneonnettomuuksissa, öljyvahingoissa, vaarallistenaineiden onnettomuuksissa, pintapelastuksessa, eläintenpelastuksessa sekä monessa muussa asiassa jossa ripeää apua tarvitaan. Henkeä pelastavaa ensiapua annetaan ensivasteyksikön voimin. Ensivastetoimintaa palokuntamme on harjoittanut vuodesta 2004.
Palokunnalla on vuosittain n. 20 kiireellistä hälytystehtävää.

Palokunta hälytetään numerosta 112!

Vainikkalan VPK:n hälytysosastoon kuuluu 21 henkilöä, joista ryhmänjohtaja koulutettuja on 4, vanhempia sammutusmiehiä on 6 ja loput ovat sammutusmiehiä ja nuorempia sammutusmiehiä.

Palokuntalaisten koulutus tapahtuu palokunnan sisäisellä koulutuksella sekä Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen järjestämillä lyhyt kursseilla.
Koulutuksesta lisää: Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Suomen pelastusalan keskusjärjestö.

Palokuntien koulutuskaavion löydät liitteestä (pdf):

icon_pdf.gif koulutuskaavio.pdf (112kb)